Dne 10.4.2024 se v prostorách školy SSEB v Břeclavi uskutečnil 2. ročník  strojírenského setkávání „DEN STROJÍRENSTVÍ“

Prvním bodem programu byla prezentace maturitních projektů žáků třídy STR 4. Studenti odprezentovali své maturitní projekty, které byly velmi různorodé. Práce se týkaly oprav automobilů, renovace motocyklu, ale také například návrhu a výroby vrhací sekery, aj.

Následovala série prezentací firem, které přinesly pohled do světa průmyslových technologií a inovací. Firma LU – VE Group Novosedly prezentovala své nejnovější technologické úspěchy, zatímco ZEBR Milovice se zaměřila na specifické produkty pro strojírenský průmysl. DAKREX engineering Lanžhot představil své projekty v oblasti strojírenského inženýrství, zatímco Alcadrain Břeclav představil svoji činnost a inovace v oblasti vodních a kanalizačních systémů. Firma AGROTEC Hustopeče ukázala své strojní technologie a zařízení určené pro zemědělský sektor.

V závěru se žáci přesunuli ven, kde proběhla ukázka automobilu spol. AGROTEC.

Všechny prezentace byly doprovázeny živými diskuzemi a otázkami od zúčastněných. Studenti měli jedinečnou příležitost ptát se na praktické zkušenosti a rady od odborníků přímo z průmyslu.

Všem zúčastněným patří velké poděkování a našim maturantům „HODNĚ ŠTĚSTÍ!“

hanzelkova