Nezařazené

Veletrhy fiktivních firem v Brně a Ostravě

Veletrhy fiktivních firem v Brně a Ostravě

Brno

Dne 30.1.2024 se konal veletrh fiktivních firem v Brně za účasti 34 firem z celé republiky v prostorách Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno.

Ve všech soutěžích (prezentace česky a anglicky, katalog, logo-slogan, vizitka, leták, stánek) si naše FF vedly velmi dobře.

„Nejlepší prezentace“

Fittness&Svačinky, s. r. o. – 2. místo, ME.CA, s. r. o. – 3. místo

„Nejlepší katalog“

ME.CA, s. r. o. – 2. místo

Ostrava

Dne 21.3.2024 se konal Ostravský veletrh příležitostí za účasti 36 firem z ČR a Slovenska. Akce se konala v prostorách Výstaviště Černá louka s instalovanými stánky, které dodaly veletrhu profesionální ráz.

Žáci naaranžovali stánek, prezentovali, navázali spoustu obchodních kontaktů, vystavili faktury za prodej svých výrobků a služeb a vyzkoušeli si práci, na kterou se ve škole připravují.

Soutěže: vizitka, slogan, firma-stánek, 90 s ve výtahu anglicky, webové stránky včetně e-shopu, reprezentant, reprezentantka, dárkový poukaz, reklamní videospot.

„Nejlepší dárkový poukaz“

Fittness&Svačinky, s. r. o. – 1. místo

„Nejlepší webové stránky“

ME.CA, s. r. o. – 2. místo

Škola

Prezentační schopnosti si žáci mohli vyzkoušet také na „školním veletrhu FIF“, kdy předávali informace žákům druhých ročníků o náplni volitelného předmětu „Cvičná kancelář“. Každá firma předvedla svůj podnikatelský záměr a prezentaci firmy, reklamní předměty a obchodovala s druháky prostřednictvím e-shopu.

redakce