Nezařazené

Je libo román, detektivku, nebo radši pohádku…?

Předjarní počasí bylo nakloněno pro realizaci projektu Knihobudky u škol.

Čtu. Čteš taky? Čtete? Že jsou knihy drahé a film je lepší?  Ale vůbec ne. Se správnou knihou přece dotváříme svou fantazií příběh spolu s autorem.

Pro větší dostupnost knih široké čtenářské veřejnosti v Břeclavi naše škola začala vyrábět a umísťovat ve městě knihobudky.

Jak fungují? Kdokoli může přijít, odložit zde knihu a jiný si ji může půjčit. Známe to už pár let z čekáren u lékaře… Naše mládež se pohybuje zejména v prostoru a okolí škol, proto jsme se rozhodli knihobudky instalovat právě tady. Slouží ovšem  nejen žákům, ale široké čtenářské veřejnosti.

V prosinci a lednu naši učni pod vedením učitelů odborného výcviku vyrobili v dílnách SOU celkem tři knihobudky. Dvě byly vytvořeny dle originálního návrhu, třetí potom vznikla přestavbou vyřazené rozhlasové ústředny z budovy učiliště. Krásná recyklace, co říkáte?

V současné době jsou rozmísťovány knihobudky po městě. První prototyp byl instalován již na podzim před budovou SOU na Sovadinově ulici, následovala montáž knihobudky před budovou Střední průmyslové školy Edvarda Beneše a další přibyla v areálu ZŠ Kupkova. Poslední vyrobený kus je naistalován u MŠ na ulici Dukelských hrdinů.

 Chráníme přírodu, zachováváme hodnoty, podporujeme kulturu i čtenářskou gramotnost.

Jdete do toho s námi? Tak ať vám naše knihobudky dobře slouží!

redakce