Nezařazené

Přehled akcí kabinetu TEV 2023-2024

  1. Atletický pohár
  2. Přespolní běh
  3. „Máš na to“
  4. Kopaná okres
  5. Valtice florbal – SUBTERRA CUP okres
  6. Florbal – vánoční turnaj
  7. Veslování
  8. Šachy kraj
  9. Brno florbal – SUBTERRA CUP kraj
  10. Florbal dívky – okresní finále

STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR V ATLETICE

Populární atletické klání středoškoláků proběhlo opět na stadionu břeclavské Lokomotivy. V konkurenci škol obsadili naši reprezentanti a reprezentantky druhé místo, když nestačili pouze na pořádající Gymnázium Břeclav.

Z jednotlivců nejvíce bodovali Antony Thirkettle (výška,dálka), Dominik Navrátil (60m,dálka) a Patrik Totka (1500m).

PŘESPOLNÍ BĚH

Na začátku školního roku proběhl jeden z prvních závodů v přespolním běhu, který se konal v lese směrem na Valtice.

Družstva žákyň i žáků vybojovala skvělá druhá místa.

V jednotlivcích nejlépe zaběhl Adam Tručka, který skončil na 1. místě a v žákyních se umístila Beáta Hermanová na 2. místě.

MÁŠ NA TO

Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje každoročně vyhlašuje soutěž studentů středních škol zaměřené na porovnání dovednosti v oblasti fyzické přípravy, které jsou srovnatelné s prověrkami fyzické zdatnosti u uchazečů o přijetí do služebního poměru příslušníků bezpečnostního sboru. Jedná se o testy tělesné zdatnosti – člunkový běh 4 x 10 metrů, klik – vzpor ležmo, celomotorický test a běh na 1000m.

6. ročníku této soutěže se zúčastnilo i družstvo z naší školy, žáci ELT 4. A Adéla Vrbasová a Radim Hladký, které dosáhlo výborných výsledků.

OKRESNÍ KOLO VE FOTBALU

Rozhodoval penaltový rozstřel

Turnaj probíhal ve dvou skupinách. Po vyřazovacích zápasech jsme se probojovali až do finále, ve kterém musely rozhodnout až penalty. V těch byli úspěšnější břeclavští gymnazisté, kteří tak postoupili do krajského kola.

FLORBAL – SUBTERRA CUP

Ve Valticích se konalo okresní kolo florbalového turnaje SUBTERRA CUPU. Oba naše týmy jely s velkým očekáváním a chutí porvat se o jediné postupové místo do krajského kola. Naše dívky v rozhodujícím souboji podlehly týmu z Gymnázia Břeclav a skončily druhé. Chlapci se probojovali do finálového zápasu, který nakonec po velkém boji úspěšně zvládli a slavili postup do krajského kola. Zde kluci odehráli těžké zápasy a odvezli si spoustu zkušeností.

VÁNOČNÍ FLORBALOVÝ TURNAJ

Před Vánoci proběhl florbalový turnaj tříd. Turnaje se zúčastnil rekordní počet tříd, a to 26. Turnaj probíhal ve třech tělocvičnách, ze kterých vzešli 3 vítězné týmy. Tyto týmy se potkali ve finálové skupině, kde hráli každý s každým. Z vítězství se nakonec radovala třída ELS 2, za kterou skončily třídy ELT 4.B a SM 1.

Pořadí:

  1. ELS 2 (SOU)
  2. ELT 4.B (SPŠ)
  3. SM 1 (SOU)

MISTROVSTVÍ SVĚTA V HALOVÉM VESLOVÁNÍ

V polovině listopadu se několik týmů z naší školy nominovalo na zahajovací den mistrovství světa v halovém veslování školních štafet, které proběhlo 22. 2. 2024 v O2 universum Praha. Atmosféra byla veliká, získali jsme spoustu zkušeností a nových zážitků.

Družstvo 1. ročníku ve složení Martin Rác, Ondřej Bohuslav, Michal Košulič, Ondřej Mika (Dominik Lůbal) skončilo na skvělém 6. místě stejně jako družstvo 2. ročníku s Adamem Jislem, Jindřichem Mlýnkem, Adamem Mračnou (Zdeňkem Jochmanem) a Michaelem Babatundem (Alexem Novákem). Největšího úspěchu ale dosáhla posádka žáků 4. ročníku společně s Matějem Kašíkem, Vojtěchem Raslem, Přemyslem Vítkem a Alexejem Rehárikem – žák 1. ročníku, který družstvu vypomohl za Robina Brauna, která si dojela pro úžasné 3. místo.

PŘEBOR ŠKOL V ŠACHU

1.na okrese, 11.v kraji

Po vítězství v okresním kole, kde jsme deklasovali všech šest soupeřů, nás čekalo krajské finále. V nabitém poli patnácti nejlepších škol jsme ve vyrovnané soutěži skončili na jedenáctém místě. Naše úspěšné družstvo tvořili Alexandr Číž, Tomáš Hermann, Petr Bača a Vojtěch Rožnovják.

FLORBAL DÍVKY – OKRESNÍ FINÁLE

Naše dívčí reprezentace ve florbalu se zúčastnila okresního finále, které pořádalo Gymnázium v Břeclavi. Dívky statečně bojovaly a na konci turnaje měly naše dívky stejný počet bodů jako domácí tým. Po vzájemné remíze tak o vítězi musel rozhodnout až rozdíl skóre ze všech zápasů. Naše dívky tak díky tomuto pravidlu skončily druhé. Děvčatům děkujeme za předvedený výkon a bojovnost.

Všem sportovcům děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy!!

Za kabinet TEV

kubat