Nezařazené

Soutěž Autodesk Academia Design 2024

Studenti naší školy se zúčastnili soutěže Autodesk Academia Design 2024, která se konala 15. a 16. března na Střední průmyslové škole v Přerově. Tato událost shromáždila mladé návrháře ze škol zapojených do programu Autodesk Authorized Academic Partner (AAP), aby se utkali v dovednostech práce s nástroji pro digitální design.

Letos naši školu reprezentovali dva studenti- David Dočkal ze třídy STR1 a Dominik Ondrašík ze třídy STR2. David se zúčastnil soutěžního bloku ve 2D kreslení, Dominik ve 3D modelování. Všichni soutěžící v rámci své kategorie mají stejné zadání a startují ve stejný čas. Na vypracování mají 45 minut.

První den soutěže byl intenzivní a nabídl bohatý program, nejen pro soutěžící, ale i pro doprovázející pedagogy. Kromě soutěže samotné se účastníci mohli zúčastnit workshopů a odborných přednášek, což jim poskytlo cenné informace a nové dovednosti v oblasti digitálního designu. Tyto aktivity mimo jiné podpořily i spolupráci a výměnu zkušeností mezi studenty různých škol, stejně jako společná večeře.

Druhý den byl ve znamení odpočinku a zábavy. Organizátoři připravili pro studenty a pedagogy pestrý program, který zahrnoval prohlídku zajímavostí v okolí .

Vše vyvrcholilo slavnostním vyhlášením výsledků a předáním cen. Přestože David i Dominik patřili k nejmladším žákům, rozhodně se v konkurenci neztratili a předvedli vynikající výkon.

hanzelkova