Nezařazené

🍽️Francouzština (nejen) na talíři!

Studenti francouzštiny tříd OBA 1.B a OBA 2.A se v pondělí 16. 6. vydali do Brna na kulinářský workshop, kde je čekalo neobyčejné dobrodružství: Francouz v kuchyni! Pod vedením rodilého Francouze a šéfkuchaře Françoise Bouilleta se ponořili do světa tradiční gastronomie – vařili, míchali, krájeli, voněli k bylinkám (a neplést si tymián s levandulí!), pekli v peci kváskové bagety, míchali saláty ze zahrady, ladili domácí zálivky a samozřejmě nechyběly ani slavné bretaňské palačinky zvané crêpes. Všechno si sami připravili a – světe div se – nic nezbylo! Byla to parádní zkušenost, po které už nikdo nebude tvrdit, že francouzština je suchá jak den stará bageta!

Mgr. Létalová Marcela

redakce