MÁŠ NA TO

   Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje každoročně vyhlašuje soutěž družstev žáků středních škol zaměřené na porovnání dovedností v oblasti fyzické přípravy, které jsou srovnatelné s prověrkami fyzické zdatnosti u uchazečů o přijetí do služebního poměru příslušníků bezpečnostního sboru. Jedná se o testy tělesné zdatnosti – člunkový běh 4 x 10 metrů, klik – vzpor ležmo, celomotorický test a běh na 1000 m. Poté následoval písemný test ze znalosti dopravních předpisů a nakonec se naše družstva snažila vyřešit modelovou situaci s policejní tématikou.

   Soutěží průběžně probíhal jak doprovodný program interaktivních ukázek na stanovištích – Speciální pořádková jednotka, Odbor cizinecké policie a Odbor služby dopravní policie, tak komentované policejní dynamické ukázky – zadržení unikajícího pachatele, obrana při napadení psovoda, nasazení jezdců na služebních koních. 

   7. ročníku této soutěže se zúčastnila i družstva z naší školy, žáci Lukáš Kašík a Daniel Herman oba  MEF 1, Natálie Němcová OA 2.B, Sára Němcová OA 4.B, František Vintrlík ELT 4.A a Vojtěch Michálek ELT 4.B, které dosáhla výborných výsledků. Za reprezentaci školy patří žákům velké poděkování!

J. Martínková

martinkova