Dne 1. 10. 2024 se pod hlavičkou Asociace středoškolských sportovních klubů uskutečnil fotbalový turnaj hochů v areálu TJ Lokomotiva Břeclav. Turnaje se zúčastnili žáci SŠEB a další čtyři týmy – Gymnázium Břeclav, Gymnázium Velké Pavlovice, Gymnázium Hustopeče a SOŠ a SOU Hustopeče. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, přičemž v každé skupině byl nasazený tým dle výsledků z loňského roku. První skupina byla složena z Gymnázia Velké Pavlovice a Gymnázia Břeclav. Ve druhé skupině jsme byli my, Gymnázium Hustopeče a SOŠ a SOU Hustopeče. Vítězové skupin se utkali o celkové prvenství v turnaji.

Náš tým si v prvním zápase poměřil síly s týmem SOŠ a SOU Hustopeče, kde se spíše seznamoval s prostředím turnaje, ale i přes značnou převahu a vyložené šance se mu branku vstřelit nepodařilo a první utkání skončilo nerozhodně 0:0.

Ve druhém utkání s týmem Gymnázium Hustopeče se nám vedlo o poznání lépe a vynikající souhrou týmu byl soupeř poražen v poměru 7:0.

Ve finálovém zápase jsme se utkali s Gymnáziem Velké Pavlovice, které porazilo rivaly z Gymnázia Břeclav v penaltovém rozstřelu. Náš tým opět nekompromisně zaúřadoval a porazil svého soupeře z Velkých Pavlovic tentokrát 6:3 a zaslouženě si převzal pohár za celkové vítězství v turnaji.

Tímto vynikajícím výkonem si naši žáci vybojovali postup do krajského kola soutěže, které se uskuteční 18. 10. 2024 v Blansku.

Jako vedoucí týmu chci všem zúčastněným poděkovat za celkový přístup v průběhu turnaje zejména za chování a jednání v duchu fair play, týmovosti a vzájemné spolupráce.

Gigerich Petr

martinkova